fbpx
NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

 

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Utanför lokalen finns deras lager med 300 000 pallar som ska hanteras i verkstaden. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

 

I våras var arbetet med lokalens väggar och tak i full gång. Likaså det omfattande arbetet med att lägga densiphalt i delarna som nu blivit färdig verkstad och torkanläggning. Ett år efter projektets start har visionen kommit till liv på riktigt!

 

– Det finns vissa saker man blivit riktigt fascinerad av i det här bygget, eftersom verkstaden är så komplex. Annars har det inte varit några konstigheter. Arbetet har rullat på bra! berättar Bengt Björklund, arbetsledare på BM Byggmontage.

 

”Man förstår inte riktigt hur stort det är förrän det börjar bli klart”

 

Den nya lokalen är 4 200 kvadratmeter – med rum för verkstad, en stor torkanläggning och en fräsch kontorsavdelning. Kontorsavdelningen består av ett konferensrum med fönster ut över verkstaden, kontor, matsal, omklädningsrum och personalgym.

– Det här är nog den längsta byggnaden vi gjort på BM Byggmontage. Det är verkligen skillnad på att se en ritning och att se det slutgiltiga resultatet. Man förstår inte riktigt hur stort det är förrän det börjar bli klart, säger Bengt.

 

”Fungerat jättebra med alla inblandade”

 

Flera underentreprenörer har varit delaktiga i att ro projektet i hamn. Med alla bitar på plats kommer Norrlandspall ta verkstaden i full drift efter nyår.

– Senast var glasmästaren här och satte upp speglar. Under byggtiden har flera yrkesgrupper varit delaktiga och det har fungerat jättebra med alla inblandade! berättar Bengt.

Mot våren, när verkstaden tas i full drift, ska BM Byggmontage ska göra ett studiebesök hos Norrlandspall för att få se hur allt fungerar när det är i gång.

– Det ska bli riktigt intressant att se, så det ser vi fram emot. Jag är nöjd med resultatet och glad att beställarna är nöjda!

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer

ETAPP ETT KLAR AV DEN NYA MOSKÉN I ÖREBRO

Sedan vårt senaste besök i oktober har det hunnit hända mycket på Moskébygget. Stommen är uppe, fastigheten har fått tätt tak och allt har besiktigats.

Läs mer Las mer