fbpx
BM BYGGER MOSKÉ I ÖREBRO

För drygt två år sedan orsakades en storbrand av moskén i Vivalla. En tredjedel av den dåvarande byggnaden lyckades att räddas, och nu ska BM Byggmontage resa en helt ny moské intill den befintliga delen.

Sedan i somras har delar av BM Byggmontages team befunnit sig i Vivalla för att upprätta en ny moské åt muslimerna i Örebro. Det kommer byggas en liten gång emellan den nya byggnaden och den befintliga delen av moskén som räddades. Moskén har valt att byggas med en betongfasad och kommer rymma en bönsal för 1000 personer.

– Vi håller just nu på med att förbereda inför resningen av stommen. Yrkesarbetarna är i full gång med att gjuta betongplattan och vi har endast få delar kvar. Vecka 49 kommer arbetet med stommen att starta igång och vi beräknas vara klara till jul, förklarar Bengt Johansson, VD på BM Byggmontage.

Idag är arbetet uppdelat i två etapper. BM Byggmontage har fått ansvaret över den första delen där mark, grundarbete och stommen ingår. Den delen kommer att besiktigas i februari 2020 och då är de färdiga med deras del av entreprenaden. Innan årsskiftet kommer en upphandling om etapp två att göras.

– Förutom grundarbete är det dessutom allt utvändigt VA som vi också har hand om. Det befintliga är i riktigt dåligt skick och det blev inte heller bättre efter branden. De håller alltså samtidigt på att göra om alla ledningar utvändigt för dag- och spillvatten nu. Vi ska försöka utföra så mycket vi kan på denna del innan vi reser huset. Sedan måste vi hinna förbereda för när de tunga kranarna kommer hit och ska resa stommen. Resterande arbete får vänta efter nyår, förklarar Bengt.

Vad har du för förväntningar på bygget?
– Givetvis strävar vi efter att det ska bli bra och att kunden ska bli nöjd. Jag har nära kontakt med beställaren. Vi ses ofta på möten och mejlar varandra. Hittills verkar de riktigt nöjda och det tycker jag känns bra!

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer