BYGGNATIONERNA PÅ EMHART GÅR BRA

Det är full aktivitet på Emhart Glass när det ska lastas ut överbliven isolering. En kranbil står nedre på marken och lyfter ned det överblivna materialet ifrån taket. Ett tak som kommit på plats sedan sist vi besökte bygget.

Det var i november förra året som byggnationerna på Emharts nya lagerlokal påbörjades. Under det förra besöket, som var i december, var det full aktivitet i pålningsarbetet. Man har sedan dess hunnit slå ned nästan 200 pålar i den porösa marken, monterat hela stålkonstruktionen samt fått på väggar och tak på lokalen.

– Vi har fått påla ganska intensivt, speciellt under de bärande pelarna, säger Mikael Andersson, platschef på BM Byggmontage.

Berätta mer om hur och varför man pålar?

– När marken är lite för porös för att kunna gjuta på, så måste man slå ned pålar. Dessa slås med fördel ned till fast berg. Sedan gjuter man in toppen av pålen i en armerad betongform och detta fungerar sedan som ett fundament för hela konstruktionen. Ofta så måste man använda pålning när man ska bygga i närheten av vattendrag, där marken är något blötare och mjukare än vanligt.

Vi lämnar pålningen och återgår till dagens arbete, som mestadels innefattar att få hela konstruktionen tät inför gjutningen.

– Nu måste vi få hela lokalen tät för att kunna påbörja uppvärmningen inför golvgjutningen. Det är nämligen ett specialgolv som ska vara extra slitstarkt och kunna klara av all trucktrafik som ska gå där inne, vilket gör att det är extra viktigt att vi har en tät lokal med optimal temperatur när vi ska gjuta. Det får inte vara någon yttre påverkan alls när vi ska gjuta, konstaterar Mikael.

Idag är man fem stycken ifrån BM på plats, som tillsammans med en annan inhyrd byggfirma hjälps åt med den sista armeringen inför gjutning av den första av tre etapper. VVS- och elföretag är också involverade i projektet, som Mikael i övrigt tycker går bra.

– Vi ligger i fas med tidsplan och jag kan inte se att vi skulle ha några problem med att hinna klart till juni som planerat, konstaterar Mikael.

ÄLDRE NYHETER

NYTT PROJEKT PÅ HÖTORGET

Lagom till att arbetet med Östermalms Saluhall gått mot slutfasen, har ett nytt projekt i Stockholm påbörjats.

Läs mer Las mer

I SLUTETAPPEN AV ÖSTERMALMS SALUHALL

För ett och ett halvt år sedan var vi senast på plats på Östermalmstorget och renoveringen av Saluhallen. Nu börjar arbetet gå mot sitt slut och således låter vi arbetschefen Bengt Björklund sammanfatta projektet en sista gång.

Läs mer Las mer

BM BYGGER MOSKÉ I ÖREBRO

För drygt två år sedan orsakades en storbrand av moskén i Vivalla. En tredjedel av den dåvarande byggnaden lyckades att räddas, och nu ska BM Byggmontage resa en helt ny moské intill den befintliga delen.

Läs mer Las mer

NYTT LAGER ÅT DORMY GOLF I ÖREBRO

För fyra år sedan fick BM Byggmontage det prestigefyllda uppdraget att bygga Dormys nuvarande huvudkontor och centrallager i Örebro. Nu har koncernen expanderat sin verksamhet och är således i behov av ett nytt och större lager. Ett arbete som BM Byggmontage med glädje tagit sig an.

Läs mer Las mer

STATUSKOLL PÅ SUNDBYBERGS SOPHANTERINGSSYSTEM

Vid senaste uppdateringen var BM Byggmontage i startgroparna av miljöprojektet – och mycket har hänt sedan dess. Nu står ett hus på plats nedanför lägenheterna, som efter sommaren beräknas vara en färdig sopterminal.

Läs mer Las mer

BM BYGGMONTAGE TOTALENTREPRENÖR FÖR MILJÖSATSNING I SUNDBYBERG.

Idag slängs sopor och annat avfall i sopkärl utanför bostadshusen. Avfallet hämtas sedan upp med sopbil från varje hus och körs iväg till en återvinningscentral.

Läs mer Las mer