EMHART GLASS BYGGER UT!

EMHART GLASS BYGGER UT

BM Byggmontage anlitas när Emhart Glass ska bygga ut sitt lager på produktionen i Örebro. Den amerikanska jättekoncernen omsätter ungefär en miljard kronor, i Sverige. Ett av företagets arbetsområden är glasförpackningar. Dessa tillverkas bland annat i Örebro, där man nu ska lägga en större del av sin produktion.

– Vi har anlitats som totalentreprenör och kommer således att ansvara för hela byggnationen av Emharts nya lager, berettar Mikael Andersson, platschef på BM Byggmontage.

Micke, som han kallas, sitter idag inne på sitt platskontor och planerar för nästa steg i byggnationen.

– Just nu håller vi på att pålar för att våra plintar som ska gjutas. Plintarna kommer sedan att fungera som bärande grund för våra takbalkar, så det är viktigt att man verkligen har en bra grund att gjuta plintarna på eftersom hela byggnationen ska bäras av denna konstruktion, förklarar Micke.

För två veckor sedan påbörjades etableringen på byggarbetsplatsen. Och den nya lagerlokalen, som kommer att uppmäta ungefär 1 800 m2, ska stå klar i juni 2018. Men just nu ligger fokus på mark och stomme.

– Nästa steg för oss kommer vara att börja gjuta plintar, för att sedan påbörja montagearbetet av hela stommen. Vilket kommer att byggas i en stålkonstruktion, avslutar Micke.

ÄLDRE NYHETER

BM BYGGMONTAGE TOTALENTREPRENÖR FÖR MILJÖSATSNING I SUNDBYBERG.

Idag slängs sopor och annat avfall i sopkärl utanför bostadshusen. Avfallet hämtas sedan upp med sopbil från varje hus och körs iväg till en återvinningscentral.

Läs mer Las mer

BYGGNATIONERNA PÅ EMHART GÅR BRA

Det är full aktivitet på Emhart Glass när det ska lastas ut överbliven isolering. En kranbil står nedre på marken och lyfter ned det överblivna materialet ifrån taket. Ett tak som kommit på plats sedan sist vi besökte bygget.

LÄS MER Las mer

ETT ÅR PÅ ÖSTERMALM SALUHALL

Östermalms Saluhall är en av Stockholms mest anrika byggnader. För lite drygt 100 år sedan uppfördes denna enorma byggnad och har sedan dess fungerat som en mötesplats för matintresserade Östermalmsbor.

Läs Mer! Las mer

ÄNNU ETT PROJEKT PÅ GUSTAVSVIK

Det strömmar varje sommar in hundratals husvagnar och tusentals besökare, vilket naturligtvis gör att anläggningen slits hårt. För några år sedan påbörjades en uppfräschning av hela anläggningen, och detta är något som BM Byggmontage är en stor del av. Idag träffar vi Fredrik Andersson, projektledare på BM, ute i ett av campingens servicehus som genomgår en totalrenovering.

LÄS MER Las mer

MOBILT KÖK PÅ GUSTAVSVIK

“Vi har fått konstruera hela byggnaden så att den ska kunna flyttas. Detta för att marken ägs av kommunen och är klassad som byggmark, vilket betyder att man när som helst kan bli av med marken för att kommunen ska bygga”

LÄS MER Las mer

RENOVERING ÖSTERMALMS SALUHALL

“Klockan är 06:45 när Gary Nilsson, projektledare på BM Byggmontage öppnar grinden till bygget. Vi går direkt till kontoret för inskrivning och ombyte – Ja, man får inte gå klädd hur som helst på ett bygge. Iklädd gummistövlar med stålhetta, varselväst och hjälm tar vi oss direkt till byggets huvudattraktion, saluhallen.”

LÄS MER Las mer