fbpx
EMHART GLASS BYGGER UT!

EMHART GLASS BYGGER UT

BM Byggmontage anlitas när Emhart Glass ska bygga ut sitt lager på produktionen i Örebro. Den amerikanska jättekoncernen omsätter ungefär en miljard kronor, i Sverige. Ett av företagets arbetsområden är glasförpackningar. Dessa tillverkas bland annat i Örebro, där man nu ska lägga en större del av sin produktion.

– Vi har anlitats som totalentreprenör och kommer således att ansvara för hela byggnationen av Emharts nya lager, berettar Mikael Andersson, platschef på BM Byggmontage.

Micke, som han kallas, sitter idag inne på sitt platskontor och planerar för nästa steg i byggnationen.

– Just nu håller vi på att pålar för att våra plintar som ska gjutas. Plintarna kommer sedan att fungera som bärande grund för våra takbalkar, så det är viktigt att man verkligen har en bra grund att gjuta plintarna på eftersom hela byggnationen ska bäras av denna konstruktion, förklarar Micke.

För två veckor sedan påbörjades etableringen på byggarbetsplatsen. Och den nya lagerlokalen, som kommer att uppmäta ungefär 1 800 m2, ska stå klar i juni 2018. Men just nu ligger fokus på mark och stomme.

– Nästa steg för oss kommer vara att börja gjuta plintar, för att sedan påbörja montagearbetet av hela stommen. Vilket kommer att byggas i en stålkonstruktion, avslutar Micke.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer