fbpx
I SLUTETAPPEN AV ÖSTERMALMS SALUHALL

För ett och ett halvt år sedan var vi senast på plats på Östermalmstorget och renoveringen av Saluhallen. Nu börjar arbetet gå mot sitt slut och således låter vi arbetschefen Bengt Björklund sammanfatta projektet en sista gång.

Arbetet med Saluhallen påbörjades år 2015 och inleddes då med att bygga en provisorisk saluhall som ligger mittemot den riktiga. Året därpå blev byggnaden klar och projektet med att renovera Östermalms Saluhall kunde dra igång på riktigt. Tanken var att säkerställa Saluhallens bärighet och att fräscha upp hela fastigheten – men också att göra om en del av byggnaden till ett hotell.

Mycket har hunnit hända sedan sist. Idag är nästan BM Byggmontages jobb med Saluhallen färdigt. De har i nuläget endast socklar kvar att gjuta. Men i delen där Hotell Diplomat kommer att flytta in, väntar arbeten med bjälklag, hiss och en stor trappa kvar innan de kan gå på julledighet.

Hur tycker du att arbetet har gått för dina yrkesarbetare, Bengt?
– Jo men jag är nöjd med våra arbetares jobb. De har gjort mycket bra ifrån sig. Sedan sist har vi ju hunnit gjuta alla hallaröar till Saluhallen samt golvet inne i hotellet. Men det vi gör känns ju så otacksamt. Just för att inget kommer att synas sen när renoveringen är färdig, säger han och skrattar.

BM Byggmontages arbete med all betong beräknas vara färdigt till årsskiftet. Sen är det andra yrkesgrupper som är kvar fram till öppningen av Saluhallen i slutet av januari. Hotell Diplomat dröjer något och har premiäröppning i mars. Den provisoriska restauranglokalen kommer då att rivas ner i vår och köras vidare till nya ägare, på en ny plats.

Hur känns det nu när ni närmar er slutresultatet?
– Eftersom alla skött sitt arbete väl så känns det givetvis mycket bra. Projektbyrån som är vår beställare har också varit jättenöjda med det vi har producerat. Sen får vi ju hoppas att stockholmsfolket tycker att det blir trevligt också, avslutar Bengt.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer