MOBILT KÖK PÅ GUSTAVSVIK

Gustavsvik har ett av Nordens största äventyrsbad, och i skuggan av det hamnar ofta deras fem-stjärniga camping med tillhörande faciliteter. BM Byggmontage har under en längre tid haft ett tätt samarbete med Gustavsvik och har bland annat renoverat gymmet, byggt den nya rutchbanan och ett servicehus på campingen. Idag träffar vi Jonas, som ansvarar för bygget av en ny bar med tillhörande kök, som för övrigt är mobilt.

– Vi har fått konstruera hela byggnaden så att den ska kunna flyttas. Detta för att marken ägs av kommunen och är klassad som byggmark, vilket betyder att man när som helst kan bli av med marken för att kommunen ska bygga, och då flyttas köket istället för att det rivs, säger Jonas.

Detta är alltså ett speciellt projekt, vilket det ofta är när BM Byggmontage anlitas. Och företaget besitter en bred kunskap menar Jonas.

– Vi jobbar ju väldigt brett som företag och vill försöka sköta det mesta själva när vi tar åt oss ett uppdrag. Detta medför såklart att vi snickare blir väldigt ”breda”. Ena dagen så är det finsnickeri inne i ett kök, och nästa dag gjuter vi ett stort valv, säger Jonas.

Ni har under åren gjort mycket jobb åt Gustavsvik, det nya rutchbanetornet måste varit lite speciellt?

– Ja, det är mycket som skiljer sig ifrån ett vanligt bygge. Främst bestämmelser om säkerhet och hur de enorma fuktmängderna ska hanteras för att inte tränga in i konstruktionen. Just på det projektet fick va ta hit en Belgisk firma bara för att klä in taket i rätt plastmaterial. Sedan är det mycket viktigt att alla säkerhetsåtgärder följs, dels när vi bygger, men också för att säkerställa att konstruktionen i sig är säker och att den klarar av den mängden badgäster som använder rutchbanan, konstaterar Jonas.

Åter till den nya baren ni bygger, vad har projektet för omfattning och när ska det stå klart?

– Vi har varit här sedan maj månad, och vi kommer vara klara idag. Tanken var att baren skulle öppnas igår. Men en försenad leverans av elcentralerna gjorde att premiären har fått skjutas fram några dagar, egentligen så har hela tidsplanen för det här projektet varit lite flytande, då vi av olika anledningar fått lov att ändra ritningar och tänka om under byggtiden. Men det är ingen stor grej. Beställaren är nöjd med slutresultatet och de andra projekten vi gjort åt dem har alltid skötts helt enligt utsatt tidsplan, säger Jonas.

Jonas har jobbat på BM i 20 år och trivs bra med tillvaron.

– Stämningen är bra emellan gubbarna. Självklart så kommer man ihop sig ibland, men vi löser det alltid på ett professionellt sätt. En stor fördel är också att bolaget är väldigt personligt, det är korta led och alla har ganska tajt kontakt med vår chef. Sammanfattat så trivs jag personligen väldigt bra, jag gillar att ha högt till tak och att reda ut konflikter direkt. Detta kanske inte alltid är till min fördel, då man kan framstå som en ganska jobbig jäkel, skrattas Jonas.

ÄLDRE NYHETER

BM BYGGMONTAGE TOTALENTREPRENÖR FÖR MILJÖSATSNING I SUNDBYBERG.

Idag slängs sopor och annat avfall i sopkärl utanför bostadshusen. Avfallet hämtas sedan upp med sopbil från varje hus och körs iväg till en återvinningscentral.

Läs mer Las mer

BYGGNATIONERNA PÅ EMHART GÅR BRA

Det är full aktivitet på Emhart Glass när det ska lastas ut överbliven isolering. En kranbil står nedre på marken och lyfter ned det överblivna materialet ifrån taket. Ett tak som kommit på plats sedan sist vi besökte bygget.

LÄS MER Las mer

ETT ÅR PÅ ÖSTERMALM SALUHALL

Östermalms Saluhall är en av Stockholms mest anrika byggnader. För lite drygt 100 år sedan uppfördes denna enorma byggnad och har sedan dess fungerat som en mötesplats för matintresserade Östermalmsbor.

Läs Mer! Las mer

ÄNNU ETT PROJEKT PÅ GUSTAVSVIK

Det strömmar varje sommar in hundratals husvagnar och tusentals besökare, vilket naturligtvis gör att anläggningen slits hårt. För några år sedan påbörjades en uppfräschning av hela anläggningen, och detta är något som BM Byggmontage är en stor del av. Idag träffar vi Fredrik Andersson, projektledare på BM, ute i ett av campingens servicehus som genomgår en totalrenovering.

LÄS MER Las mer

EMHART GLASS BYGGER UT!

BM Byggmontage anlitas när Emhart Glass ska bygga ut sitt lager på produktionen i Örebro. Den amerikanska jättekoncernen omsätter ungefär en miljard kronor, i Sverige. Ett av företagets arbetsområden är glasförpackningar. Dessa tillverkas bland annat i Örebro, där man nu ska lägga en större del av sin produktion.

LÄS MER Las mer

RENOVERING ÖSTERMALMS SALUHALL

“Klockan är 06:45 när Gary Nilsson, projektledare på BM Byggmontage öppnar grinden till bygget. Vi går direkt till kontoret för inskrivning och ombyte – Ja, man får inte gå klädd hur som helst på ett bygge. Iklädd gummistövlar med stålhetta, varselväst och hjälm tar vi oss direkt till byggets huvudattraktion, saluhallen.”

LÄS MER Las mer