fbpx
MOBILT KÖK PÅ GUSTAVSVIK

Gustavsvik har ett av Nordens största äventyrsbad, och i skuggan av det hamnar ofta deras fem-stjärniga camping med tillhörande faciliteter. BM Byggmontage har under en längre tid haft ett tätt samarbete med Gustavsvik och har bland annat renoverat gymmet, byggt den nya rutchbanan och ett servicehus på campingen. Idag träffar vi Jonas, som ansvarar för bygget av en ny bar med tillhörande kök, som för övrigt är mobilt.

– Vi har fått konstruera hela byggnaden så att den ska kunna flyttas. Detta för att marken ägs av kommunen och är klassad som byggmark, vilket betyder att man när som helst kan bli av med marken för att kommunen ska bygga, och då flyttas köket istället för att det rivs, säger Jonas.

Detta är alltså ett speciellt projekt, vilket det ofta är när BM Byggmontage anlitas. Och företaget besitter en bred kunskap menar Jonas.

– Vi jobbar ju väldigt brett som företag och vill försöka sköta det mesta själva när vi tar åt oss ett uppdrag. Detta medför såklart att vi snickare blir väldigt ”breda”. Ena dagen så är det finsnickeri inne i ett kök, och nästa dag gjuter vi ett stort valv, säger Jonas.

Ni har under åren gjort mycket jobb åt Gustavsvik, det nya rutchbanetornet måste varit lite speciellt?

– Ja, det är mycket som skiljer sig ifrån ett vanligt bygge. Främst bestämmelser om säkerhet och hur de enorma fuktmängderna ska hanteras för att inte tränga in i konstruktionen. Just på det projektet fick va ta hit en Belgisk firma bara för att klä in taket i rätt plastmaterial. Sedan är det mycket viktigt att alla säkerhetsåtgärder följs, dels när vi bygger, men också för att säkerställa att konstruktionen i sig är säker och att den klarar av den mängden badgäster som använder rutchbanan, konstaterar Jonas.

Åter till den nya baren ni bygger, vad har projektet för omfattning och när ska det stå klart?

– Vi har varit här sedan maj månad, och vi kommer vara klara idag. Tanken var att baren skulle öppnas igår. Men en försenad leverans av elcentralerna gjorde att premiären har fått skjutas fram några dagar, egentligen så har hela tidsplanen för det här projektet varit lite flytande, då vi av olika anledningar fått lov att ändra ritningar och tänka om under byggtiden. Men det är ingen stor grej. Beställaren är nöjd med slutresultatet och de andra projekten vi gjort åt dem har alltid skötts helt enligt utsatt tidsplan, säger Jonas.

Jonas har jobbat på BM i 20 år och trivs bra med tillvaron.

– Stämningen är bra emellan gubbarna. Självklart så kommer man ihop sig ibland, men vi löser det alltid på ett professionellt sätt. En stor fördel är också att bolaget är väldigt personligt, det är korta led och alla har ganska tajt kontakt med vår chef. Sammanfattat så trivs jag personligen väldigt bra, jag gillar att ha högt till tak och att reda ut konflikter direkt. Detta kanske inte alltid är till min fördel, då man kan framstå som en ganska jobbig jäkel, skrattas Jonas.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer