fbpx
NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler. Där ingår bland annat gym, matsal och omklädningsrum. Och alla förutsättningar som behövs för att hela verksamheten ska fungera på en samlad plats. Innan året är slut kommer bygget stå färdigt.

 

Norrlandspall köper in, renoverar och säljer vidare lastpallar. Nu ska hela deras verksamhet byta plats. Lokalen som BM Byggmontage jobbar på innefattar kontorsdel samt avdelningar för renovering och torkning av lastpallarna. Byggnationen började i mitten på december och arbetet har redan kommit en bra bit på vägen.

– Nu är arbetet med väggar och tak i full gång och ska färdigställas. Vi gjuter också betongplattor inne vid det som ska bli kontorsdelen och sedan ska det läggas densiphalt, som en slitstarkare kombination av asfalt och betong, på resterande delar. Det är där vi är idag, berättar arbetsledare Kristoffer Granath.

 

Samarbete med flera underentreprenörer

 

Samarbetet med Norrlandspall och alla inblandade underentreprenörer fungerar bra. BM Byggmontage står för byggnationen i sin helhet, men arbetar tillsammans med företag som ansvarar för olika delar av projektet. Som arbetsledare ser Kristoffer till att allt fungerar väl mellan firmorna som är inblandade.

– Det fungerar väldigt bra på bygget. Jag ser till att samordna mellan alla yrkesgrupper, så att allt flyter på och görs i rätt ordning, berättar Kristoffer.

 

”Vi har en bra tidsplan för projektet”

 

I grundarbetet av bygget var det ett moment som kom med vissa utmaningar – gjutningen av 90 betongplattor. De utgör fundamenten för byggnaden och vid gjutningen ska det vara exakt rätt väder och betongkvaliteten måste vara korrekt.

– Det har varit viktigt att det momentet har blivit rätt. Nu är det avklarat! Och när man väl kommer upp ur marken brukar resterande arbete rulla på, säger Kristoffer.

Inom en månad ska den 4 200 kvadratmeter stora lokalen vara helt tät vad gäller tak och väggar – och det går fort framåt.

– Vi har en bra tidsplan för projektet. Planen följs och det har inte varit några konstigheter alls. Det rullar på jättebra! berättar Kristoffer.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer

ETAPP ETT KLAR AV DEN NYA MOSKÉN I ÖREBRO

Sedan vårt senaste besök i oktober har det hunnit hända mycket på Moskébygget. Stommen är uppe, fastigheten har fått tätt tak och allt har besiktigats.

Läs mer Las mer