fbpx
NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Ett stenkast från golfklubbens restaurang håller det nya Rangehuset på att färdigställas. Huset består av en studio och åtta platser under tak, ett tillhörande pentry samt ett servicehus med omklädningsrum och toaletter som även kan användas av gäster som campar eller spelar padel.

BM Byggmontage har ansvarat för att resa hela huset. Projektets beställare är Lars Johansson och Askersunds Golfklubb. Sommaren 2019 påbörjade BM arbetet med att gjuta en ny betongplatta. Sedan byggdes en självbärande limkonstruktion ovanpå plattan som de därefter rest en trästomme i. De har även utfört arbetet med husets tak, fasaden i träpaneler samt alla invändiga jobb.

– Nu återstår endast att montera fler innerdörrar, sockel och att installera ett pentry i studion med diskho och kyl. Sedan ska en annan firma utföra resterande markarbete innan allt är klart och redo för premiäröppning, berättar Mikael Andersson som ansvarar för BM:s bygge.

Den sista maj förväntas det nya Rangehuset vara klart och denna dag sker även premiäröppningen. Då kommer studion kunna nyttjas för golflektioner på riktigt, med kameror och mattor som kommer finnas monterade.

– Projektet har innehållit många moment men allt har gått bra och enligt sin tidsplan. Panelerna är ett specialhantverk, så för mig känns det extra kul att få ha jobbat med detta. Jag kan sammanfatta det hela som ett roligt projekt, avslutar Mikael.

ÄLDRE NYHETER

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer

ETAPP ETT KLAR AV DEN NYA MOSKÉN I ÖREBRO

Sedan vårt senaste besök i oktober har det hunnit hända mycket på Moskébygget. Stommen är uppe, fastigheten har fått tätt tak och allt har besiktigats.

Läs mer Las mer

DORMY GOLFS NYA LAGER STÅR FÄRDIGT: “JÄTTENÖJDA MED RESULTATET”

BM Byggmontage har byggt ett nytt lager åt Dormy Golf i anslutning till deras varuhus i Örebro. Vi har träffat beställaren samt Bengt Johansson som är VD på BM Byggmontage för att ta reda på vad de har att säga om projektet, det långa samarbetet tillsammans och slutresultatet.

Läs mer Las mer

NYTT PROJEKT PÅ HÖTORGET

Lagom till att arbetet med Östermalms Saluhall gått mot slutfasen, har ett nytt projekt i Stockholm påbörjats.

Läs mer Las mer

I SLUTETAPPEN AV ÖSTERMALMS SALUHALL

För ett och ett halvt år sedan var vi senast på plats på Östermalmstorget och renoveringen av Saluhallen. Nu börjar arbetet gå mot sitt slut och således låter vi arbetschefen Bengt Björklund sammanfatta projektet en sista gång.

Läs mer Las mer

BM BYGGER MOSKÉ I ÖREBRO

För drygt två år sedan orsakades en storbrand av moskén i Vivalla. En tredjedel av den dåvarande byggnaden lyckades att räddas, och nu ska BM Byggmontage resa en helt ny moské intill den befintliga delen.

Läs mer Las mer