NYTT LAGER ÅT DORMY GOLF I ÖREBRO

För fyra år sedan fick BM Byggmontage det prestigefyllda uppdraget att bygga Dormys nuvarande huvudkontor och centrallager i Örebro. Nu har koncernen expanderat sin verksamhet och är således i behov av ett nytt och större lager. Ett arbete som BM Byggmontage med glädje tagit sig an.

I april 2019 påbörjade BM Byggmontage utbygget av det 1500 kvadratmeterstora lagerbyggnationen åt Dormy i Örebro. Planen är att byggnadens två våningar kommer att innehålla ett höglager och plocklager. Förutom lagerutrymmen kommer även omklädningsrum, teknikrum och en lastkaj att byggas. Dess yttre utseende kommer att likna deras redan befintliga lokaler för att behålla en enhetlighet.

Betongarbete och byggkompletteringar är vad som står på BM Byggmontages agenda. Idag träffar vi deras VD, Bengt Johansson, som uppdaterar oss med byggnationens status.

– Vi är färdiga med grundarbetet och Strängbetong, som vi samarbetar med, är nästan klara med att montera stommen. Idag förbereder våra yrkesarbetare inför betonggjutningen av golvet inne i byggnaden. Vi har påbörjat isoleringen, armeringen och ska efteråt lägga slangarna för golvvärmen. Tanken är att vi under nästa vecka ska kunna börja gjuta golvet med fiberbetong. Ovanpå lägger vi sedan ett epoxigolv vars yta klarar av de tunga maskinerna och varorna som ska lagras. Därefter väntar installationer av rör, el och liknande men också färdigställande av det utvändiga markarbetet, förklarar Bengt.

Har beställarna haft några speciella önskemål med bygget?
– Ja, förutom lastkajen så kommer vi även att förbereda inför en eventuell ny entré. Den kommer att finnas ”bakom kulisserna” så att säga. Det är alltså ingen som kommer att se den utifrån än. Skulle de en dag expandera ytterligare och vilja göra sin butik här i Örebro ännu större, så finns det en möjlighet att göra det i framtiden.

Vad har du för tankar kring projektet?
– Vi har ju byggt de flesta anläggningarna som de har runt här i Sverige och det är vi väldigt tacksamma för. Framför allt tycker vi att det är jätteroligt att det går så pass bra för Dormy som företag! Det känns fantastiskt att vi får vara med på deras resa, avslutar Bengt.

ÄLDRE NYHETER

STATUSKOLL PÅ SUNDBYBERGS SOPHANTERINGSSYSTEM

Vid senaste uppdateringen var BM Byggmontage i startgroparna av miljöprojektet – och mycket har hänt sedan dess. Nu står ett hus på plats nedanför lägenheterna, som efter sommaren beräknas vara en färdig sopterminal.

Läs mer Las mer

BM BYGGMONTAGE TOTALENTREPRENÖR FÖR MILJÖSATSNING I SUNDBYBERG.

Idag slängs sopor och annat avfall i sopkärl utanför bostadshusen. Avfallet hämtas sedan upp med sopbil från varje hus och körs iväg till en återvinningscentral.

Läs mer Las mer

BYGGNATIONERNA PÅ EMHART GÅR BRA

Det är full aktivitet på Emhart Glass när det ska lastas ut överbliven isolering. En kranbil står nedre på marken och lyfter ned det överblivna materialet ifrån taket. Ett tak som kommit på plats sedan sist vi besökte bygget.

Läs mer Las mer

ETT ÅR PÅ ÖSTERMALM SALUHALL

Östermalms Saluhall är en av Stockholms mest anrika byggnader. För lite drygt 100 år sedan uppfördes denna enorma byggnad och har sedan dess fungerat som en mötesplats för matintresserade Östermalmsbor.

Läs Mer! Las mer

ÄNNU ETT PROJEKT PÅ GUSTAVSVIK

Det strömmar varje sommar in hundratals husvagnar och tusentals besökare, vilket naturligtvis gör att anläggningen slits hårt. För några år sedan påbörjades en uppfräschning av hela anläggningen, och detta är något som BM Byggmontage är en stor del av. Idag träffar vi Fredrik Andersson, projektledare på BM, ute i ett av campingens servicehus som genomgår en totalrenovering.

LÄS MER Las mer

EMHART GLASS BYGGER UT!

BM Byggmontage anlitas när Emhart Glass ska bygga ut sitt lager på produktionen i Örebro. Den amerikanska jättekoncernen omsätter ungefär en miljard kronor, i Sverige. Ett av företagets arbetsområden är glasförpackningar. Dessa tillverkas bland annat i Örebro, där man nu ska lägga en större del av sin produktion.

LÄS MER Las mer