fbpx
NYTT LAGER ÅT DORMY GOLF I ÖREBRO

För fyra år sedan fick BM Byggmontage det prestigefyllda uppdraget att bygga Dormys nuvarande huvudkontor och centrallager i Örebro. Nu har koncernen expanderat sin verksamhet och är således i behov av ett nytt och större lager. Ett arbete som BM Byggmontage med glädje tagit sig an.

I april 2019 påbörjade BM Byggmontage utbygget av det 1500 kvadratmeterstora lagerbyggnationen åt Dormy i Örebro. Planen är att byggnadens två våningar kommer att innehålla ett höglager och plocklager. Förutom lagerutrymmen kommer även omklädningsrum, teknikrum och en lastkaj att byggas. Dess yttre utseende kommer att likna deras redan befintliga lokaler för att behålla en enhetlighet.

Betongarbete och byggkompletteringar är vad som står på BM Byggmontages agenda. Idag träffar vi deras VD, Bengt Johansson, som uppdaterar oss med byggnationens status.

– Vi är färdiga med grundarbetet och Strängbetong, som vi samarbetar med, är nästan klara med att montera stommen. Idag förbereder våra yrkesarbetare inför betonggjutningen av golvet inne i byggnaden. Vi har påbörjat isoleringen, armeringen och ska efteråt lägga slangarna för golvvärmen. Tanken är att vi under nästa vecka ska kunna börja gjuta golvet med fiberbetong. Ovanpå lägger vi sedan ett epoxigolv vars yta klarar av de tunga maskinerna och varorna som ska lagras. Därefter väntar installationer av rör, el och liknande men också färdigställande av det utvändiga markarbetet, förklarar Bengt.

Har beställarna haft några speciella önskemål med bygget?
– Ja, förutom lastkajen så kommer vi även att förbereda inför en eventuell ny entré. Den kommer att finnas ”bakom kulisserna” så att säga. Det är alltså ingen som kommer att se den utifrån än. Skulle de en dag expandera ytterligare och vilja göra sin butik här i Örebro ännu större, så finns det en möjlighet att göra det i framtiden.

Vad har du för tankar kring projektet?
– Vi har ju byggt de flesta anläggningarna som de har runt här i Sverige och det är vi väldigt tacksamma för. Framför allt tycker vi att det är jätteroligt att det går så pass bra för Dormy som företag! Det känns fantastiskt att vi får vara med på deras resa, avslutar Bengt.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer