fbpx
NYTT PROJEKT PÅ HÖTORGET

Lagom till att arbetet med Östermalms Saluhall gått mot slutfasen, har ett nytt projekt i Stockholm påbörjats. Idag träffar vi Gary Nilsson, arbetsledare på BM Byggmontage, som guidar oss igenom den 18 våningars höga byggnaden som står inför en renovering.

Arbetet startade i början av november. Just nu är det tre yrkesarbetare på plats från BM, men fler kommer de att bli, så snart arbetet med Saluhallen har slutförts. Under projektets inledande veckor arbetar de tre betongarbetarna med att förbereda en förstärkning av lokalernas betongpelare.

– Våra beställare på Forsen har gett oss uppdraget att utföra allt betongjobb. Det innebär att vi får förstärka de befintliga pelarna, gjuta mer balkar och även nytt bjälklag, berättar Gary.

Fastigheten drivs idag som affärsverksamhet med både butiker och kontor, mitt på Hötorget på Norrmalm i Stockholms innerstad. Gary misstänker att de lokaler av byggnaden som BM blivit tilldelade att renovera, förmodligen kommer att användas på samma sätt som resterande våningar gör i dagsläget.

– Just nu har vi endast blivit tilldelade att renovera de tre första våningarna av denna fastighet. Sen vet vi inte vad som väntar längre fram. Tidsplanen sträcker sig än så länge fram till juni 2020, avslutar han.

ÄLDRE NYHETER

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer

ETAPP ETT KLAR AV DEN NYA MOSKÉN I ÖREBRO

Sedan vårt senaste besök i oktober har det hunnit hända mycket på Moskébygget. Stommen är uppe, fastigheten har fått tätt tak och allt har besiktigats.

Läs mer Las mer

DORMY GOLFS NYA LAGER STÅR FÄRDIGT: “JÄTTENÖJDA MED RESULTATET”

BM Byggmontage har byggt ett nytt lager åt Dormy Golf i anslutning till deras varuhus i Örebro. Vi har träffat beställaren samt Bengt Johansson som är VD på BM Byggmontage för att ta reda på vad de har att säga om projektet, det långa samarbetet tillsammans och slutresultatet.

Läs mer Las mer

I SLUTETAPPEN AV ÖSTERMALMS SALUHALL

För ett och ett halvt år sedan var vi senast på plats på Östermalmstorget och renoveringen av Saluhallen. Nu börjar arbetet gå mot sitt slut och således låter vi arbetschefen Bengt Björklund sammanfatta projektet en sista gång.

Läs mer Las mer

BM BYGGER MOSKÉ I ÖREBRO

För drygt två år sedan orsakades en storbrand av moskén i Vivalla. En tredjedel av den dåvarande byggnaden lyckades att räddas, och nu ska BM Byggmontage resa en helt ny moské intill den befintliga delen.

Läs mer Las mer