fbpx
WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

 

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Beställaren Weiderman Property samlar allt under ett och samma tak för både privatpersoner och företag i sin nya multisporthall i Kumla.

 

Den nya multisporthallen Smash är 3 500 m² stor och samlar en mängd olika nöjen och aktiviteter fördelat på två plan. I månadsskiftet november-december lämnade BM Byggmontage över nycklarna till beställaren Weiderman Property.

– Då hade vi hållit på i ett år ungefär, berättar platschef Kristoffer Granath. Vi började med grundplattan till hallen här i februari 2022 och markarbetet ett par månader innan det, så det blir ganska precis ett års byggtid.

 

Allt från gymnastiksal till golfsimulatorer

 

I våras restes stommen och under hösten har all fokus varit på det invändiga. På bottenplan är det numera sju padelbanor, biljardrum, butik, konferensrum och två golfsimulatorer medan övervåningen är utrymme för gym, gymnastik och pingisrum.

Platschef Kristoffer Granath som har arbetat på BM Byggmontage sedan 2008 är nöjd med hur arbetet har gått och totalentreprenadens slutresultat.

– Det har flutit på bra! Det har ju varit lite materialbrist i branschen annars men vi var ute i väldigt god tid och bokade upp allt som gips, plywood och padelbanorna. Så det har inte varit några konstigheter alls, det blev jättefint.

 

”Ett kul projekt”

 

Där multisporthallen Smash har vuxit fram på Marsvägen i Kumla var det tidigare en grusplan avsedd för bussar. Under den nya satsningen från Weiderman Property har beställaren ofta varit på plats och haft en tät dialog med byggledningen.

– Absolut, de har varit väldigt delaktiga. De är bra kunder och lätta att ha och göra med. Jag tror att det här blir riktigt bra nu med allt under samma tak. Dels för privatpersoner, dels för företag i och med konferensdelen. Det har varit ett kul projekt tycker jag!

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer

ETAPP ETT KLAR AV DEN NYA MOSKÉN I ÖREBRO

Sedan vårt senaste besök i oktober har det hunnit hända mycket på Moskébygget. Stommen är uppe, fastigheten har fått tätt tak och allt har besiktigats.

Läs mer Las mer