fbpx
ETAPP ETT KLAR AV DEN NYA MOSKÉN I ÖREBRO

Sedan vårt senaste besök i oktober har det hunnit hända mycket på Moskébygget. Stommen är uppe, fastigheten har fått tätt tak och allt har besiktigats. Det möjliggjorde att BM Byggmontage för två veckor sedan kunde skicka in anbud om att även få utföra etapp två av projektet.

Vi kommer fram till ett soligt Vivalla där en stor vit fastighet numera står upprest. Den höga betongfasaden med två olika mönster är så gott som klar, takarbetet har precis slutförts – ja, det är endast kompletteringsarbete som återstår av etapp 1.

– Ja det har hänt mycket sen sist. Stommen är på plats, tätskiktet på yttertaket är gjort och besiktades för cirka tre veckor sedan. Allt var godkänt och har därmed gått enligt plan, berättar Bengt Johansson som är VD för BM Byggmontage.

Sedan sommaren 2019 har BM Byggmontage arbetat med den första etappen och tack vare en godkänd besiktning kunde de för två veckor sedan skicka in anbud på resterande delar av bygget.

– Om allt går som det ska så ska andra etappen igång snart, senast nästa vecka. Då ska huset och markarbetet färdigställas. Det ska finplaneras, grävas nya avlopp – med andra ord är det ett jättejobb som ska göras på utsidan. Och sedan ska det såklart färdigställas till nyckelfärdigt invändigt.

Hur tycker du att projektet gått hittills?
– Beställarna är glada och nöjda med det som hittills är gjort, vilket även får mig att känna mig nöjd. Besiktningen utfördes i rätt tid för att de skulle kunna få ett försäkringsbidrag med tanke på branden som skedde för drygt två-tre år sedan. Det var viktigt för dem och därför är jag glad att vi slutförde det med en så bra marginal.

Hur ser tidsramen ut om ni vinner upphandlingen om etapp två?
– Då kommer fastigheten stå klar till 1 mars 2021 och markjobben i maj 2021. Får vi gå igång senast vecka 10 så är tanken att allt kommer allt vara klart till maj nästa år, precis enligt deras förväntningar. Så vi håller tummarna att de låter oss axla den här etappen med.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer

DORMY GOLFS NYA LAGER STÅR FÄRDIGT: “JÄTTENÖJDA MED RESULTATET”

BM Byggmontage har byggt ett nytt lager åt Dormy Golf i anslutning till deras varuhus i Örebro. Vi har träffat beställaren samt Bengt Johansson som är VD på BM Byggmontage för att ta reda på vad de har att säga om projektet, det långa samarbetet tillsammans och slutresultatet.

Läs mer Las mer