fbpx
NYTT PROJEKT PÅ HÖTORGET

Lagom till att arbetet med Östermalms Saluhall gått mot slutfasen, har ett nytt projekt i Stockholm påbörjats. Idag träffar vi Gary Nilsson, arbetsledare på BM Byggmontage, som guidar oss igenom den 18 våningars höga byggnaden som står inför en renovering.

Arbetet startade i början av november. Just nu är det tre yrkesarbetare på plats från BM, men fler kommer de att bli, så snart arbetet med Saluhallen har slutförts. Under projektets inledande veckor arbetar de tre betongarbetarna med att förbereda en förstärkning av lokalernas betongpelare.

– Våra beställare på Forsen har gett oss uppdraget att utföra allt betongjobb. Det innebär att vi får förstärka de befintliga pelarna, gjuta mer balkar och även nytt bjälklag, berättar Gary.

Fastigheten drivs idag som affärsverksamhet med både butiker och kontor, mitt på Hötorget på Norrmalm i Stockholms innerstad. Gary misstänker att de lokaler av byggnaden som BM blivit tilldelade att renovera, förmodligen kommer att användas på samma sätt som resterande våningar gör i dagsläget.

– Just nu har vi endast blivit tilldelade att renovera de tre första våningarna av denna fastighet. Sen vet vi inte vad som väntar längre fram. Tidsplanen sträcker sig än så länge fram till juni 2020, avslutar han.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer