fbpx
STATUSKOLL PÅ SUNDBYBERGS SOPHANTERINGSSYSTEM

Vid senaste uppdateringen var BM Byggmontage i startgroparna av miljöprojektet – och mycket har hänt sedan dess. Nu står ett hus på plats nedanför lägenheterna, som efter sommaren beräknas vara en färdig sopterminal.

Solen lyser över Sundbyberg när platschefen Micke Andersson går igenom allt som hunnits med sedan byggstarten i januari. Det har tillkommit ett nästan färdigbyggt hus, som i början av september kommer att bli den stora sopterminalen. Dit kommer alla de 6000 bostädernas avfall att samlas med hjälp av Envacs ”dammsugarsystem”.

Hittills har alltså en betongplatta gjutits som utgör husets grund. Till betongplattan förklarar Micke att de, som vanligt, först behövt lägga frigolit som de sedan armerat över innan de börjat gjuta betongen. Därefter har BMs underentreprenörer utfört resterande arbete som tillkommit. De har bland annat skapat en stålkonstruktion som blivit husets stomme, men också gjutit stora betongväggar och lagt husets fasad.

Allt som allt har det varit mellan 2-8 stycken på plats från BM Byggmontage och arbetat med terminalen. Micke berättar att han och hans medarbetare just nu börjat med husets takfot i trä, och känner sig lugn vid frågan om de kommer hinna bli klara med allting enligt tidplanen. I projekteringsstarten tog det nämligen stopp efter att sophanteringssystemets beställare, SAVAB, inte kommit överens med kommunen om bygglov för terminalens ytterväggsutseende. Byggstarten blev således förskjuten med cirka 8-10 veckor, men sedan dess har de lyckats hålla sin gemensamma tidplan.

– Under de kommande veckorna kommer takläggare och plåtslagare hit till bygget. Sen kommer det vara lite smågrejer som kommer utföras; som att putsa igen hål och sätta dit brädor här och var. Vi kommer också behöva gjuta en till platta, fast utanför huset. Dit ska containrar kunna köras som samlar ihop allt avfall. Men det är i stort sett allt! Sen är det bara lite inredning och sånt pyssel som väntar, förklarar Micke.

Bengt Johansson, BM Byggmontages VD, tillägger att även Envac påbörjat sitt arbete med att leverera de stora ”dammsugarna”. Han känner sig nöjd med hur projektet artat sig och poängterar värdet i att ha en bra beställare som förstår arbetsprocessen.

– Bra dialog är det bästa vapnet mot struligheter. Och att kunna arbeta med personer som förstår är A och O för att lyckas ro hem ett byggprojekt på ett bra sätt. Därmed vet jag redan att det här arbetet kommer att bli bra, avslutar Bengt med ett leende.

ÄLDRE NYHETER

NORRLANDSPALLS NYA LAGER ÄR FÄRDIGSTÄLLT: ”LÄNGSTA BYGGNADEN VI GJORT”

Norrlandpalls nya lokal står nu redo för inflyttning. Med en nyligen avklarad slutbesiktning återstår nu bara några småjusteringar innan Norrlandspalls verksamhet kan tas i drift.

Las mer

NORRLANDSPALLS NYA LOKALER VÄXER: “NU ÄR ARBETET MED VÄGGAR OCH TAK I FULL GÅNG”

Nytt kontor och ny verkstad – BM Byggmontage är med och bygger Norrlandspalls nya lokaler.

Läs mer Las mer

NU ÄR HÖTORGSHUSEN I STOCKHOLM KLARA: “ETT JÄTTELYFT”

När Vasakronans fastigheter fått sig ett rejält ansiktslyft har BM Byggmontage gått från hus till hus och ansvarat för betongarbetet vid samtliga etapper.

Läs mer Las mer

WEIDERMAN PROPERTYS NYA MULTISPORTHALL STÅR KLAR I KUMLA

Golf, padel, pingis, biljard, gymnastik, gym, butik och konferens. Här samlas allt under ett och samma tak i Kumla.

Läs mer Las mer

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Läs mer Las mer