fbpx
ÖSTERMALMS SALUHALL HAR INVIGTS

Östermalms saluhall byggdes 1888 och är en av Stockholms mest anrika byggnader. För tre år sedan var byggnaden i stort behov av en renovering för att säkerställa dess bärighet. Nu är det arbetet klart, och saluhallen har invigts.

Tre år har gått sedan att renoveringen av Östermalms saluhall påbörjades. Nu är saluhallen invigd – och slutresultatet blev väldigt bra. Det tycker både Stockholm stad och Bengt Björklund som varit arbetschef vid projektet.

– Vi är väldigt nöjda med hur det blev och har fått ett väldigt fint referensbrev från Stockholm stad, så det känns verkligen jättekul. Jag tycker att saluhallen blev jättebra, säger Bengt.

BM Byggmontage har ansvarat för de flesta betongkonstruktioner som gjutits i saluhallen. En av de betongkonstruktionerna tillhör golvet, och det har vimlat av fötter från glada besökare sedan invigningen den 5 mars.

– Vi närvarade inte på den officiella invigningen men vi var här en kväll efter och hade en egen liten invigning tillsammans. Nu känns det både skönt och lite vemodigt att projektet är klart eftersom man har lärt känna alla här. Som tur är ska vi inte längre än ett stenkast bort, nu kör vi på med ett projekt på Hötorget.

ÄLDRE NYHETER

NYBYGGT RANGEHUS TILL ASKERSUNDS GOLFKLUBB

Våren 2019 revs det tidigare Rangehuset som tillhörde Askersunds Golfklubb. Kort därefter kunde BM Byggmontage påbörja arbetet med det nya huset som numera snart står färdigt för användning.

Läs mer Las mer

ETAPP ETT KLAR AV DEN NYA MOSKÉN I ÖREBRO

Sedan vårt senaste besök i oktober har det hunnit hända mycket på Moskébygget. Stommen är uppe, fastigheten har fått tätt tak och allt har besiktigats.

Läs mer Las mer

DORMY GOLFS NYA LAGER STÅR FÄRDIGT: “JÄTTENÖJDA MED RESULTATET”

BM Byggmontage har byggt ett nytt lager åt Dormy Golf i anslutning till deras varuhus i Örebro. Vi har träffat beställaren samt Bengt Johansson som är VD på BM Byggmontage för att ta reda på vad de har att säga om projektet, det långa samarbetet tillsammans och slutresultatet.

Läs mer Las mer

NYTT PROJEKT PÅ HÖTORGET

Lagom till att arbetet med Östermalms Saluhall gått mot slutfasen, har ett nytt projekt i Stockholm påbörjats.

Läs mer Las mer

I SLUTETAPPEN AV ÖSTERMALMS SALUHALL

För ett och ett halvt år sedan var vi senast på plats på Östermalmstorget och renoveringen av Saluhallen. Nu börjar arbetet gå mot sitt slut och således låter vi arbetschefen Bengt Björklund sammanfatta projektet en sista gång.

Läs mer Las mer

BM BYGGER MOSKÉ I ÖREBRO

För drygt två år sedan orsakades en storbrand av moskén i Vivalla. En tredjedel av den dåvarande byggnaden lyckades att räddas, och nu ska BM Byggmontage resa en helt ny moské intill den befintliga delen.

Läs mer Las mer